PROGRAM IMPREZY

WIELKANOC – MIĘSNE ŚWIĘTA – POLSKA TRADYCJA

5 KWIETNIA 2014,
od godz. 10.00 do 18.00
Stary Rynek w Poznaniu

PROGRAM

10.00 – 18.00 Zagroda Wielkanocna dla Dzieci, zabawy i animacje plastyczne, studenci i pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego
10.00 – 15.00 Stół Wielkanocny, prezentacja tradycyjnych potraw świątecznych i dekoracji, układanie Koszy ze Święconką akcje happeningowe.
10.00 – 12.00 Prezentacje artystyczne o tematyce wielkanocnej dla dzieci „Wiosenka w piosenkach”, program Ewy Kowalskiej
12.00 Ceremonia Oficjalna z udziałem zaproszonych gości
12.00 – 15.00 Wielkanocna Scena Folkloru, ZPiT „Wiwaty”, „Kapela zza Winkla”, Wojtek Szopka
12.00 – 18.00 Mięsna Wszechnica Wielkanocna, punkt konsultacyjny dietetyków, technologów żywienia, technologów mięsa, specjalistów ds. bezpieczeństwa mięsa
12.00 – 15.00 Wielkanocna Scena Kulinarna, pokazy kulinarne i przygotowanie potraw świątecznych z trzech rodzajów mięs: drobiu, wieprzowiny i wołowiny w wykonaniu szefów kuchni znanych restauracji poznańskich,degustacje
12.00 – 17.00 Wielkanocne Porady Kulinarne, warsztaty dla publiczności w wykonaniu zawodowych kucharzy, przygotowywanie tradycyjnych potraw wielkanocnych z drobiu, wieprzowiny i wołowiny, degustacje
12.30 Kocioł Wielkanocny, Kiełbasa Wielkopolska Biała Parzona, poczęstunek

Wielkanocna Patelnia, Drób w jarzynach na Wielkanoc, poczęstunek

Wielkanocny Grill, Tradycyjna wielkanocna potrawa wołowa, poczęstunek
15.00 – 17.00 Stół Wielkanocny dla Poznaniaków, finał konkursu radiowego „Radia Merkury” z udziałem laureatów zaproszonych do Stołu oraz ks. Tadeusza Magasa, Jacka Hałasika, Teatru „Z Głową w Chmurach” , „Classic Duo”. Degustacje i poczęstunek.
16.00 – 17.30 Wielkanocna Scena Poezji Śpiewanej, Zespół Autorski „Delikatni”
18.00 Zakończenie imprezy


RELACJA VIDEO

RELACJA 2016

patronat
partnerzy
bottom